Portofoliu

Back to Portfolio

Oddity Bar

Details

Categorie
Design
Beneficiar
-
Data
2017
Locatia
Iași

Introduction

După cum îi spune și numele, Oddity este cel puțin un bar neobișnuit, în care unele obiecte sunt folosite cu alt scop decât cel comun, o lume a unor asocieri aparent ciudate, dar atent alese pentru a distruge un anumit tipar. Povestea începe de la recrearea unui atelier, brut și uzat, ce devine metaforă a rutinei, a muncii pe care cu toții o repetăm zilnic. Texturile și materialele folosite sunt autentice, de la pereții pe care descoperi straturile de var aplicate de-a lungul timpului, la lemnul, tabla sau corpurile de iluminat, ce au o întreagă istorie până să fi fost recuperate. În acest atelier, bancul de lucru devine barul ce domină întreg spațiul, uneltele sunt înlocuite de o aglomerare de sticle și pahare, iar rafturile de scule sunt locuri de stat. Prin natura lui, spațiul te îndeamnă și pe tine să fii natural, dar în același timp să te desprinzi de anumite preconcepții și pudori, să te cufunzi în imaginația și necunoscutul universului. Monotonia specifică unui atelier este astfel ruptă prin câteva elemente care par că au aterizat dintr-o lume extraterestră, precum lampa de bloc operator cu cele două imense brațe, oglinda convexă în care se reflectă tot spațiul sau sticla curbată prin care percepi deformat realitatea. Autori: Colaboratori: Pereți texturați - Titus Ivan; Metal - Nea' Fănică, Negura; Lemn - Mihai Roibu; Lămpi - Bulb27, reconsider.ro; Piele - Muppet; Fotografi: Iulian Marcu; Ionuț Caraș; Andrei Ignia

Back to Portfolio

AfterHills 2017 - Cucerirea Paradisului

Details

Categorie
Arhitectura
Beneficiar
AfterHills
Data
2017
Locatia
Iași

Introduction

Tematica primei ediții a festivalului AfterHills a adus provocarea de a contura un concept ce propune o lume în care fiecare își construiește propria variantă de paradis. Pentru a "cuceri" paradisul, avem nevoie de o unealtă, o "armă", aceea a limbajului comun, și o pregătire a emoțiilor, prin exagerarea simțurilor și a conexiunilor neuronale. Emoția declanșează o euforie necontrolată, ducându-ne într-o odisee în timp și spațiu. Amenajarea spațiului, cât și propunerile pentru diversele puncte de interes au avut ca punct de plecare celula, care, prin multiplicare și design parametric, generează forme primare și complexe, recreând natura.

Back to Portfolio

Oddity - Nomad-Bar

Details

Categorie
Design
Beneficiar
Oddity
Data
2017
Locatia
Peste tot

Introduction

Nomad-Bar este preambulul proiectului Oddity Bar, care susține pe deplin conceptul "Strangely Appropriate", fiind rezultatul transformării fulger și cu un buget foarte redus a unei rulote de transportat cai. Cu un aer proaspăt, Nomad-Bar se mută de la festival la festival, răcorind lumea cu un șpriț numai-bun.

Back to Portfolio

Două Case

Details

Categorie
Arhitectura
Beneficiar
-
Data
2017
Locatia
Iași

Introduction

Doi frați, două familii, două case. Cele două locuințe așezate pe o ușoară pantă se află pe parcele alăturate și formează astfel o curte comună, fiind într-un continuu dialog, atât între ele, cât și cu mediul natural. Poziționarea decalată pe teren a permis obținenerea unei orientări favorabile pentru spațiile interioare, astfel încât ambele zone de zi să aibă deschidere spre vale. Având bugete foarte diferite, dar cerințe de temă asemănătoare, cele două case au aproape aceleași spații, dar cu suprafețe construite care diferă. Pentru a forma un ansamlu, au fost armonizate prin crearea unor volumetrii cu elemente de limbaj comune și prin alegerea finisajelor exterioare.

Back to Portfolio

Casa pe Deal

Details

Categorie
Arhitectura
Beneficiar
-
Data
2016
Locatia
Botoșani, România

Introduction

Propunerea pentru această locuință a fost conturată în contextul unui peisaj natural și atent așezată pe un teren cu o pantă accentuată, ce se deschide către un alt deal împădurit. Tocmai caracteristicile zonei au dus la alegerea acestei configurații, de terasare a funcțiunilor, și la ampla deschidere către priveliște. Parcurgerea spațiului se face treptat de-a lungul axului compozițional, începând cu zona de tranziție, exteriorară și acoperită, ce te pregătește pentru trecerea în spațiul interior, unde întreaga zona de zi este articulată cu cea de noapte de la etaj printr-o deschidere pe două niveluri. Această conectare, asociată cu șemineul și cu vitrajul pe toată înălțimea, este punctul de greutate, centrul locuinței, care însă rămâne într-un permanent dialog cu mediul natural exterior.

Back to Portfolio

Apartament După

Details

Categorie
Design
Beneficiar
-
Data
2017
Locatia
Dorohoi, România

Introduction

Propunerea de amenajare este rezultatul unui concept conturat pe profilul și personalitatea utilizatorilor. Pentru spațiul destinat duo-ului tată-fiică s-au utilizat diverse forme, materiale și culori atent alese pentru a crea o atmosferă de echilibru și relaxare, respectiv joacă, poveste, imaginație.

Back to Portfolio

Casa Chiriac

Details

Categorie
Arhitectura
Beneficiar
-
Data
2016
Locatia
Iași, România

Introduction

În contextul unui teren în pantă și cu deschidere spre un lac, propunerea s-a concretizat într-o locuință în care atât zona de zi, cât și cea de noapte, au deschidere spre vale și se bucură de panoramă. În concordanță cu cerințele familiei, s-a urmărit eficiența conturării spațiului, pentru a obține o avantajoasă suprafață utilă în raport cu cea construită. În consecință, casa este compactă, cu o volumetrie simplă și o planimetrie atent gândită, dar care se depărtează de senzația de rigiditate. Spațiul este perceput ca unul deschis, destins, unde separarea funcțiunilor se face discret, prin mobilier.

Back to Portfolio

Centru de Artă în Suncheon

Details

Categorie
Arhitectura
Beneficiar
-
Data
2016
Locatia
Suncheon, Coreea

Introduction

Orașul corean Suncheon a lansat concursul de idei pentru amplasarea unei platforme de artă într-o zonă cu foarte multe urme istorice și culturale, jucând un rol vital în regenerarea urbană și revitalizarea economiei. Platforma este compusă dintr-un centru de artă și unul pentru vizitatori, loc ce devine un spațiu expozițional, de schimb cultural, de adunare într-un hub al comunității, și un Yeonja-ru, simbol ce reinterpretează creativ vechea poartă a orașului. Conceptul ce a conturat propunerea noastră a pornit de la convingerea că natura este cea mai frumoasă formă de artă. În această idee, propunerea volumetrică este subordonată mediului natural, construcția este în mare parte coborâtă în subteran, iar întreg terenul rămâne un amplu spațiu verde, parc și piață în care accesul public este permis. Formele tetraedrale străpung terenul, se înalță atât cât să invite oamenii înăuntru și sunt poziționate astfel încât să fie în dialog cu agitația urbană, dar și cu munții din depărtare ce înconjoară de jur-împrejur orașul. Piața pietonală, amplu spațiu liber ce a rezultat din împingerea construcției cât mai în spate, deschide perspectiva dinspre strada principală înspre râu și simbolul Yeonja-Ru. Volumele ieșite parțial delimitează această zonă animată de una mai introvertită, plină de vegetație, din care se poate ajunge și pe acoperișurile verzi.

Back to Portfolio

Salon L'Arte

Details

Categorie
Design
Beneficiar
Donna Carina
Data
2015
Locatia
Iași, România

Introduction

Acest proiect de amenajare face parte din triada de saloane de înfrumusețare, fiecare conturat de câte un concept: Boutique, Natura și L’Arte. Spațiul amplu se deschide către atriumul central al unui mall animat și aglomerat, însă geometria lui neregulată a adus adevărate provocări de configurare a diverselor funcțiuni și de satisfacere a cerințelor ridicate. Tocmai acestă deschidere a dus la ideea de a face un spectacol din activitățile ce se desfășoară înăuntru, de a duce înfrumusețarea la nivel de artă, astfel că spațiul este unul deschis, de-a lungul său desfășurându-se și intersectându-se diversele funcțiuni, de la impunătorul post de barber, elegantele insule de frizerie și coafor, până la posturile de manichiură dispuse în jurul unui tambur ce devine centru de greutate. Acest cilindru de care este atașată scara către supantă este și punctul de articulare între zonele deschise, de spectacol și cele ce au nevoie de o anumită intimitate.

Back to Portfolio

Podul din Linz, Austria

Details

Categorie
Arhitectura
Beneficiar
-
Data
2015
Locatia
Linz, Austria

Introduction

Concursul a lansat provocarea de a găsi o soluție creativă prin care un pod vechi și dezafectat al orașului Linz să fie reciclat și redat locuitorilor. Tocmai această nostalgie și dorință a oamenilor de a nu pierde unul dintre simbolurile orașului industrial a stat la baza conceptului nostru, acela de a crea contextul prin care aceștia să simtă că și-au recâștigat podul. Astfel, am reinterpretat însemnătatea acestuia, păstrându-i silueta și rolul de conectare a două maluri, dar transformându-l într-un ponton animat, care de data aceasta nu mai este destinat mașinilor, ci plutește la nivelul apei, invitând pietonii să se relaxeze sau distreze. Mai mult decât atât, podul nu mai este închis, întrucât vechea structură este poziționată median de-a lungul pontonului, creând două zone deschise: pe o parte o platformă pentru sporturi de apă, precum polo, canoe, kajak, wind surfing, wake boarding, iar pe cealaltă, o zonă de promenadă, cu locuri de stat și spațiu verde. Ambele sunt totuși percepute ca un întreg, fiind foarte ușoară trecerea dintr-o parte în alta.

Back to Portfolio

Apartament desî̶n̶chis

Details

Categorie
Design
Beneficiar
-
Data
2014
Locatia
Iași, România

Introduction

Proiectul a avut ca punct de plecare dorința de revendicare a spațiului, în contextul unui apartament de bloc cu o compartimentare rigidă și încăperi mici, cu dimensiuni nepotrivite necesităților de locuire actuale. Propunerea de recompartimentare a dus la câștigarea unui plus de spațiu locuibil, conturat în camere ample și luminoase. De asemena, soluția s-a concretizat într-un spațiu unitar, cu suprafețe drepte, continue, în care fiecare nișă a căpătat o însemnătate, fiind tratată fie creativ, ca un punct de interes în conceptul de amenajare, fie funțional, devenind spații de depozitare foarte necesare intr-un apartament relativ mic. Fiecare piesă de mobilier a fost concepută atent, personal, pentru a contura o atmosferă în care se regăsește fiecare membru al familiei. Personalitatea lor este reflecatată și de modul în care au fost asociate materialele și culorile, contrastante și neconvenționale.

Back to Portfolio

Casa Sulfinei

Details

Categorie
Design
Beneficiar
-
Data
2015
Locatia
Iași, România

Introduction

Proiectul a adus provocarea de a propune designul interior pentru o casă interbelică. Amenajarea camerelor a fost atent concepută, urmărind integrarea unor elemente și obiecte de mobilier vechi într-un design ce păstrează eleganța, dar aduce simplitatea și aerul modern, conform cu necesitățile de locuire ale unei familii contemporane.

Back to Portfolio

The Furrr Camp

Details

Categorie
Design
Beneficiar
-
Data
2015
Locatia
Qatar

Introduction

-

Back to Portfolio

Salon Natura

Details

Categorie
Design
Beneficiar
DONNA CARINA
Data
2015
Locatia
Iași, România

Introduction

Acest proiect de amenajare face parte din triada de saloane de înfrumusețare, fiecare conturat de câte un concept: Boutique, Natura și L’Arte. Localizat în interiorul unui mall, salonul Natura a fost conceput cu un design de o simplitate elegantă, conturat de linii drepte și volume simple, dominat de contrastul alb-negru. Ruperea simplitatății este realizată prin utilizarea creativă a surselor de lumină, asociate cu elemente naturale reinterpretate. Înfrumusețarea este aici asemănată cu perfecțiunea naturii.

Back to Portfolio

Salon Boutique

Details

Categorie
Design
Beneficiar
-
Data
2013
Locatia
Iași, România

Introduction

Acest proiect de amenajare face parte din triada de saloane de înfrumusețare, fiecare conturat de câte un concept: Boutique, Natura și L’Arte. Ideea de boutique s-a conturat foarte mult și datorită spațiului destinat amenajării, interiorul unei locuințe aducând intimitate și confort pentru clienții ce ajung să se simtă răsfățați în propria casă. Atmosfera specifică este creată prin folosirea atentă a luminii, culorile pastelate, materialele calde, obiectele cu un design unic, creativ și foarte personal.

Back to Portfolio

Extindere Salon

Details

Categorie
Design
Beneficiar
DONNA CARINA
Data
2014
Locatia
Iași, România

Introduction

Proiectul a constat în extinderea unui salon de înfrumusețare deja existent, prin adosarea unui spațiu cu o formă alungită. Configurația geometrică și cerințele de temă au condus la o rezolvare liniară, unde posturile de frizerie și coafor au fost așezate de-a lungul unui perete, iar blatul de lucru a fost ascuns, încorporat în oglinzi, nefiind în mod obișnuit o zonă tocmai plăcută din punct de vedere vizual. Iluminatul este tratat într-un mod minimalist, unde lumina difuză, de ambient, se combină cu cea puternică, tip spot. Plastica este potrivită unui spațiu cu dimensiuni reduse, fiind folosite non-culori, materiale simple și elegante.

Back to Portfolio

Casa Arie

Details

Categorie
Arhitectura
Beneficiar
-
Data
2012
Locatia
Iași, România

Introduction

Această propunere de casă urbană este influențată de caracteristicile geometrice ale amplasamentului, fiind compusă planimetric din două pătrate intersectate, care se regăsesc apoi și volumetric. Locuința este astfel una compactă, ușor introvertită și dominată de prezența centrală a scării, așezată în punctul de articulare al volumelor și potențată de jocul vertical de lumină.

Back to Portfolio

Casa cu Copac

Details

Categorie
Arhitectura
Beneficiar
-
Data
2010
Locatia
Botoşani, Romȃnia

Introduction

Această propunerea de locuință a fost puternic influențată de terenul pe care este amplasată, într-o zonă de la marginea pădurii, cu un amplu peisaj natural. Astfel, casa se deschide spre natură, prin pasarele, terase și spații de tranziție ce articulează interiorul de exterior. Proiectului este unul complex, fiind destinat unei familii cu trei copii, ce și-a exprimat dorința de a locui în spații ample și de a beneficia de încăperi precum cinema, cramă, sală de sport. Astfel, a apărut necesitatea de a crea o curte interioară în jurul căreia se învârt diversele zone ale locuinței, în același timp aducând din nou natura în spațiul interior, în centrul casei.

Back to Portfolio

Salonul Viitorului

Details

Categorie
Design
Beneficiar
L'Oreal Romȃnia
Data
2009
Locatia
-

Introduction

Contribuţia APUNCT: concept de arhitectură, elaborare, modelare 3D și reprezentare. Acest proiect este un răspuns la provocarea lansată de revista Igloo și L'Oreal România prin concursul de idei "Salonul Viitorului" ediţia II (2008). Conceptul pleacă de la firul de păr, „forma” pe care o poate lua, armonia acesteia în contextul unei continue schimbări, imaginea pe care o poate lăsa atunci când este tratat ca atare. Un fir prins într-o spirală infinită ce dă naștere unui „cocon” – un spaţiu determinat de forme naturale, fluide, care te invită să-l parcurgi. Referinţe: Revista "Igloo habitat&arhitectură" nr. 86, feb. 2009.

Back to Portfolio

Casa Pavilion

Details

Categorie
Arhitectura
Beneficiar
Gerard
Data
2009
Locatia
Botoșani, România

Introduction

Această locuință de vacanță beneficiază de un mediu înconjurător natural, astfel încât conceptul are la bază integrarea subtilă în peisaj, spațiul construit intrând sub dominația naturii printr-o volumetrie simplă și cât mai neutră. Casa este puternic articulată cu exteriorul prin pasarele, curți și ample terase ce se prelungesc din zona de zi și de noapte.

Back to Portfolio

Casa cu Cerc

Details

Categorie
Arhitectura
Beneficiar
-
Data
2009
Locatia
Iași, România

Introduction

Locuința profită din plin de prezența pădurii, construind o relație între interior și exterior prin ample vitraje, spații de tranziție sau terase ce articulează cele două lumi. Zona de zi, asociată cu o seră, capătă forma unui cerc și devine centrul compozițional, polarizator, inima casei. Mai mult decât un simbol, geometria circulară determină ca acest cilindru integrat în volum să aibă o suprafață cât mai mare în dialog cu exteriorul. Acoperișul verde este protecție pentru living și, în același timp, extensie a dormitorului matrimonial, legătură cu mediul natural.

 

Despre Noi

Echipa de creație abordează fiecare proiect într-un mod personal, acesta fiind atent armonizat în context și conturat după personalitatea utilizatorilor. Conceptele se materializează în spații creative și provocatoare, unde forma, lumina și materialitatea stârnesc adevărate experiențe senzoriale.

Domeniile de activitate sunt: arhitectură, design ambiental și de obiect.

Atuuri:
- experienta profesionala ca echipa;
- studii superioare efectuate in cadrul unor facultati de renume (Universitatea Tehnica din Iasi, Universidade Tecnica de Lisboa, Institut Superieur d"Architecture Saint-Luc de Wallonie);
- participarea la numeroase workshop-uri si concursuri nationale si internationale.

 

Apunct Architecture

Contact

Contact Information

  • Email: office@apunct.ro
  • Skype: apunct
  • Site: www.apunct.ro
  • Tel.:
  • arh. Lucian COCEA-LIONESCU +40 740 994 303
  • arh. Bogdan CURELARIU +40 745 770 920

Contact Form