Show Info

Bucătăria din grădină

ARHITECTURĂ Bucătăria din grădină Autori: Ciprian Buzdugan, Lucian Cocea-Lionescu, Bogdan Curelariu, Anca Jipa An: 2019 E acel pavilion în care îți petreci vara cu ferestrele deschise. E locul în care toamna se pun la cale preparatele și borcanele pentru sezonul rece, iar de sărbători miroase a copt. Mai concret, e o evoluție a bucătăriei de [...] Details

ARHITECTURĂ

Bucătăria din grădină

Autori: Ciprian Buzdugan, Lucian Cocea-Lionescu, Bogdan Curelariu, Anca Jipa
An: 2019

E acel pavilion în care îți petreci vara cu ferestrele deschise. E locul în care toamna se pun la cale preparatele și borcanele pentru sezonul rece, iar de sărbători miroase a copt. Mai concret, e o evoluție a bucătăriei de vară din gospodăriile tradiționale de la sat. Pe o platformă existentă și un teren în pantă, ne-am imaginat o construcție din beton aparent și lemn. Acesta urma să devină locul preferat al veselei familii pentru experimente culinare, pentru întâlniri și mese colorate cu prietenii sau pur și simplu pentru liniște, relaxare, cu toate ferestrele deschise, bucurându-se de priveliște.

Proiectul a obținut mențiune în cadrul secțiunii Arhitectură Rezidențială, la Regionala de Arhitectură Moldova 2022.

 

 

Revista Daibau ne-a oferit ocazia de a fi cunoscuți și printre cititorii săi, așa că și-au dorit să scrie un articol despre una dintre lucrările noastre, pe care îl găsiți aici:

https://www.daibau.ro/articol/1456/bucataria_din_gradina_un_spatiu_agreabil_in_preajma_casei_tale_studio_apunct

Le mulțumim pentru această colaborare.

Colaboratori: Danovis Wood (lemn), Lindab, iasicover.ro (acoperiș), Fonotec (tâmplărie)