Show Info

Oddity Bar

DESIGN Oddity Bar Autori: Lucian Cocea-Lionescu, Bogdan Curelariu, Bogdan Curteanu, Anca Jipa, Liviu Talabă An:2016 După cum îi spune și numele, Oddity este cel puțin un bar neobișnuit, în care unele obiecte sunt folosite cu alt scop decât cel comun, o lume a unor asocieri aparent ciudate, dar atent alese pentru a distruge un anumit [...] Details

DESIGN

Oddity Bar

Autori: Lucian Cocea-Lionescu, Bogdan Curelariu, Bogdan Curteanu, Anca Jipa, Liviu Talabă
An:2016

După cum îi spune și numele, Oddity este cel puțin un bar neobișnuit, în care unele obiecte sunt folosite cu alt scop decât cel comun, o lume a unor asocieri aparent ciudate, dar atent alese pentru a distruge un anumit tipar. Povestea începe de la recrearea unui atelier, brut și uzat, ce devine metaforă a rutinei, a muncii pe care cu toții o repetăm zilnic. Texturile și materialele folosite sunt autentice, de la pereții pe care descoperi straturile de var aplicate de-a lungul timpului, la lemnul, tabla sau corpurile de iluminat, ce au o întreagă istorie până să fi fost recuperate. În acest atelier, bancul de lucru devine barul ce domină întreg spațiul, uneltele sunt înlocuite de o aglomerare de sticle și pahare, iar rafturile de scule sunt locuri de stat. Prin natura lui, spațiul te îndeamnă și pe tine să fii natural, dar în același timp să te desprinzi de anumite preconcepții și pudori, să te cufunzi în imaginația și necunoscutul universului. Monotonia specifică unui atelier este astfel ruptă prin câteva elemente care par că au aterizat dintr-o lume extraterestră, precum lampa de bloc operator cu cele două imense brațe, oglinda convexă în care se reflectă tot spațiul sau sticla curbată prin care percepi deformat realitatea.

Proiectul a obținut premiul pentru cel mai bun design interior la Regionala de Arhitectură Moldova 2019.

Colaboratori: Titus Ivan (pereți texturați), Nea’ Fănică, Negura (metal), Mihai Roibu (lemn), Bulb27, reconsider.ro (lămpi), Muppet (piele)
Fotografii: Iulian Marcu, Ionuț Caraș, Andrei Ignia